Udskriv
Sitemap
  
Fugledes Merlot, svensk derbyvinder 2010

 

Fugledes Juvel, Danmarksmester 2010
 

Historie

Stammor for kennelen Britt af Baadesø ejer Knud Fuglede Jørgensen. Vinder i 1949 1.pr. UK, 1 pr.AK, 1.vinder DPK forår vinderklasse(stadig unghund). Efterår 2.vinder DKK , 3.vinder DM, 1.vinder Dansk jagthunde derby.
 

Britt af Baardesø

Med Fugledes Anni 325477 (Brangstrupgårds Ruff-Lola) var Flemming Fuglede blevet 5. Vinder i klubbens vinderklasse i 1970. Hun parres med Mørups King, og her falder
 
Flemming Fuglede Jørgen med
Danmarks Fuglede Knop
Et par man kan regne  med når
laurbærende skal uddeles Knud
og Flemming Fuglede Jørgensen

Fugledes Fix (12626/71 C) i H. Høj Hansens eje. Fix var en hund af stort fonnat og veldresseret i alle henseen­der hertil en glimrende ak­tion. Han blev nummer 4 påhovedprøven og vandt Mesterskabsprøven i 1973 og Eliteprøven i 1976. Flemming Fuglede arbej­dede med Waadfield Jack op til hans derby og fandt snart ud af, hvilket talent Jack var.
 
En dag inden han skulle slippe Jack i en stor kålroemark, stødte de en fasan­høne med seks kyllinger, der spredte sig i den store mark. Jack fandt alle syv på mindre end 7 minutter - og de var fundet, naglet og rejst - en fantastisk hund. (Se også afsnittet om Waadfield Jack).Da Flemming Fuglede senere for­talte senior om sine oplevelser med Jack, blev Fugledes Anni parret med Woodfield Jack. Her falder de to tæ­vehunde Fugledes Janne (07185/77 K) og Fugledes Julie (07183/77) - ko­lossalt velgående, meget stort - måske iblandt for stort. Stil og aktion i top. Julie opnår flere l. præmier i åben klasse og bliver pokalvinder.

Efter King (25463/75 G) og Fug­ledes Janne falder de to fremgangsrige tæver Knop (06113/80 M) og Kitsi (06112/80 M).

I 1981 er Kitsi og Knop blandt fina­ledeltagerne om Ungdomspokalen ­far og sØn med to kuldsøskende. Fugledes Kitsi vandt Ungdoms- og Schultz-pokalen. "En charmerende unghund, der har de evner i sig, som man gerne ser en unghund have."

Også på Derbyet hævdede Kitsi sig som en stærktgående tæve med et dej­ligt spil over sig, søget var til tider lidt voldsomt, men Kitsi levede højt på sine fine fugletagninger i l. heat og blev som eneste placerede Pointer nummer 5.

På klubbens hovedprøve i 1985 blev Kitsi 3. vinder og senere på året nummer 6 i Dansk Kennel Klubs vin­derklasse. Kitsy opnåede yderligere placeringer, men gerne i den lette ende - dette skyldtes hverken mangel på energi eller jagtlyst, og stilen var blændende, men hun var vanskelig at holde inden for rammerne.
 

Derbysejren er i hus med Fugledes Mops

Her gik det bedre for Flemming Fuglede med Knop, der på Mester­skabsprøven i 1982 arbejdede sig op gennem dagens afprøvninger og viste sig som en god vildtfinder, og hun blev 2. vinder. Året efter blev hun 5 vinder på hovedprøven, 4 vinder på Eliteprøven og sluttede året som Danmarksmester. "Fugle­des Knop har hele dagen gået ube­sværet med det jagtlige for øje. En godt dresseret Pointer af stort format. God fuglebehandling og i det hele taget en stilfuld hund at se på." Knop kunne yderligere føje en række place­ringer til sine meritter, bl.a. vandt hun Dansk Kennel Klubs internationale vinderklasse med CACIT.

Kombinationen mellem King og Janne gentages, og her falder Fugle­des Mops (32417/84), der starter året 1986 med at vinde FJD's nordjyske prøve, vinder ungdomskonkurren­ceklassen på hovedprøven. Mops slut­ter på Derbyet, hvor hun hele dagen havde været sine konkurrenter totalt overlegen i galopaktion, søg, fart og stil. Hun var perfekt dresseret og sær­deles velført - en værdig Derbyvinder. Mops opnår senere 2 x l. præmie i åben klasse og bliver pokalvinder. Hun har flere fornemme placeringer i vinderklasserne.
 

Flemming Fuglede på det svenske Derby 1966 med
1. vinderen Fugledes snert og nummer 3 Fuglede star

Fugledes Kitsi parres med Krag­hedens Fix 27666/81 (Bogas Mik­Stormosens Flora) og efterlader sig Fugledes Nanna (9558/88), der vandt Derbyet i 1989. Fugledes Nubbi (09­555/88), Johan Christensen, Grenå, fra samme kombination kvalificerede sig til vinderklasse og gik i en let, jordvin­dende aktion.

Kraghedens Fix var selv en Pointer af stort format, der gik i en jord­vindende aktion med høj hovedfø­ring. Han gik tillige dejligt rent i marken.

Kuldsøsteren til Mops, Fugledes Mona (32416/84) har nu to parringer med Jerstals Ran (25576/87). Fra den første parring falder Fugledes Pierre (04778/90), ejer Preben Binder, Au­ning, der får l. præmie i åben klasse og Fugledes Pau (04779/91). I den anden kombination falder Fugledes Quick­Step (25270/91). 1. præmie og pokal­vinder i åben klasse.

Fugledes Rodin 22834/92 (Fugle­des Pau-Fugledes Nanna) vandt klub­bens ungdomskonkurrenceklasse i 1994 og fik herefter 2 x l. præmie ÅK og bedste hund.

Fra parringen mellem Mops og Eilifjellets Pinto (17807/89) falder Fugledes Opal (02901/90) (om Pinto se senere). På FJD's vinder­klasse i 1995 viste Opal et klas­sesøg, hvor hun i store brede slag afsøgte sit terræn på smukkeste vis og efter en dag med flere præcise fugletagninger vandt prøven. På det efterfølgende Danmarksmesterskab blev hun 5. vinder. I klubbens forårsvinderklasse i 1996 blev hun nummer 3.

Både Fugledes Nana og Fugledes Quick Step parres med den svenske tophund SJCR, SBCR OB's Try (Reg­gebakkens Fant-OB's Rajsa). Flem­ming Fuglede mødte på det svenske Derby 1996 med Fugledes Snert (06504/95) efter Nana _ Fugledes Star (06509/95) efter Quick Step, og derbyet sluttede med Snert som vinder og Star som nummer 3.

Efterfølgende forår opnår begge hunde første i åben klasse på deres første start, samt placerer sig på kennelklubbens internationale vinderklasse som nr. 3 og 4. Begge hundene er da lige fyldt 2 år. Efteråret 1997 deltager de begge i dansk Jagt hunde derby, efter et par succesfulde dage med 10 fugletagninger,bliver Fugledes StarNr 1 og Fugledes Snert nr 3.

På FJD`s vinderklasse bliver Snert 1.vinder og på Jægerforbundets vinderklasse bliver Star 4.vinder. Begge er således kvalificeret til at deltage i DM i deres første vinderklasseår. Efter formiddagens afprøvning ligger begge i top,desværre knaldapporterer Snert og må fra en klar føreposition forblive uplaceret. Star matcher sig op gennem rækken og placeres som nr. 2.

Begge hunde har således ydet en hel fantastisk præstation i så ung en alder. Star sælges til udlandet og Snert bliver kennelens nye avlstæve sideløbende med hendes mange placeringer i div. Vinderklasser. Hun er den højst præmierede tæve på mark der har eksisteret i Dansk pointerklubs historie.
 

Snerts første klub hvalpe. U-kuldet hvor 5 kvalificerer sig til UKK
(DPK's fornemste prøve)

Kennelen beholder selv Ultra som blev solgt til Norge efter hun havde opnået førstepræmie + pokal i både ungdom og åben klasse i meget ung alder.

Samtlige 5 på billedet værende har førstepræmie i åbenklasse og flere er placeret højt i vinderklasser.

For at udvide kennelens avlsgrundlag erhverves Astrup`s Siff som led i en byttehandel . Kennel Astrup ved Åge Christiansen har de nogle af de mest stilrene og bedste søgere der findes i Danmark.Efter mellemkomst fra Kennel fuglede bruges ØB`s Try på Kennel Astrup`s Freja. Herved fremkommer Astrup`s Siff. Siff opnår første præmie og bedste hund i både åben og ungdomsklasse og gør sig stærks gældende på vinderklasser i 2001,2002 hvor hun bliver årets pointer og bedste Engelske hund. 2003 blev hun brugschampion. Kennelen er således ejer af 2 brugschampions hvilket ikke er hændt de sidste 30 år.

Snert parres i 2001 med IntBRCH Vestfjorddalens Black Luck fra Norge. Luck er den eneste pointer der gennem tiderne har vundet vinderklasser i 4 forskellige nationer. Af V-kuldet skal specielt nævnes : Fugledes Vento og Fugledes Venus som i foråret 2003 konkurrerer i UKK efter begge at have fået deres 1.præmie i UK. Efter en lang dags konkurence med mange velgående pointere, mødes de i finalen,dommer N.P.Olesen siger i sin kritik at man her har et par hunde med en aktion og stil som vi alle ønsker. Markerne bliver afsøgt på bedste vis i særdeles højt tempo, og slutter med at vento vinder UKK og Venus bliver nr. 2.

Både Vento og Venus opnår førstepræmie i åbenklasse og begge placerer sig på efterårets vinderklasser som henholdsvis som nr.2 og nr.5 od det endda i et år hvor efterårets samlede præstationer var præget af en høj standard.
 

UKK 2003 Fuglede Zico, fuglede Vento, Fuglede Venus, Fuglede Yocan

I foråret 2002 parres Fugledes Ultra med Black Luck. Der kommer kun 2 hvalpe Fugledes Zico som opnår 1.præmie i UKl på højfjeld inden den er et år.(se billede ovenfor),Fugledes Zulu opnår efterår 2003 2 gange første præmie UKL og sælges til Norge.

Foråret 2002 parres Snert igen med Vestfjorddalens Black Luck : Y-Kuldet ,4 hvalpe. Fugledes Yocan opnår førstepræmie 10 mdr. gammel og deltager i UKK(billede ovenover).

Fugledes Yatsy opnår efterår 2003 1.præmie UK . Dommeren Peter Gude siger i sin kritik at det er hund at højeste klasse som i perfekt samarbejde med sin fører afsøger det anviste terræn på bedste vis,finder fugle og behandler dem perfekt.

Foråret 2003 Parres Snert med den Finske tophund dobbelt champion Uskon Pikkumusta.(Fin 24612/95)

Disse hvalpe er den 1/12-03 nu ca. 8 mdr. gamle og udviser allerede stor jagtlyst,de fleste af dem med fast stand. Fremtiden tegner således spændende og lovende. Kennelens fremtid er sikret.